További hasznosságok az első 3 hónapban

1024 1014 anyatest projekt
  • Hátfájás szülés után

Nem nagyon ismerek olyan frissen szült anyát, akinek ne fájna a háta. Kisgyerekes anyát sem, az idősebbeknek szinte mindig, és ha hozzávesszük az ülőmunkát végzők tömegeit, gyakorlatilag alig párezer ember marad, akinek NEM fáj a háta Magyarországon. Univerzális problémáról van szó, amit egyirányból gyakorlatilag lehetetlen megoldani: az emberi szervezet, a BIOGÉP egyszerűen nem erre az életre alakult ki az evolúciós százezer évek alatt. Nem arra, hogy előregörnyedve üljünk, cipővel betonon járjunk, féloldalas táskákat cipelve liften menjünk az elsőre is. Hosszú gondolatkör ez az ember biológiájának alakulásáról, de most nézzük ennek csak egy kisebb szeletét: hátfájás a szülés után.Találsz itt egy személyes beszámolót, hogy én hogyan küzdöttem meg a szülés utáni hátfájással, a második gyereknél sikerült teljesen megúszni:

http://anyatestprojekt.hu/hat_fajassal_hat_fajas_nelkul

  • Otthoni gyakorlás könnyebbé tétele

Az otthoni edzésben a legnehezebb az a mentális átkapcsolás, ami a monoton helyzetet koncentrációs kihívássá és az elmélyülés lehetőségévé változtatja. Vannak az olyan népszerű listázós formátumban tippjeim az otthoni gyakorlás könnyebbé tételéhez. Egyik tipp sem egy világrengető felfedezés önmagában, nem fogja bekötni a cipődet és nem hajol előre helyetted, mert az erőfeszítést nem lehet megúszni, de így összegyűjtve hasznos lehet.: ITT ,

7+1 tipp az otthoni edzéshez

  • Otthoni mozgás lélektana

Illetve egy írás annak a lélektanáról, hogy hogyan szerettem meg, amit utáltam. Meglepő módon a címben a KELBIMBÓ szó is szerepel!

 

kelbimbo.jpg