Rólunk

 

Kulcsár Vajda Enikő – alapító, kreatív és szakmai vezető

A múltam a táncos élethez köt, egészen pontosan a kortárs tánchoz. Kicsi, nagy és közepes táncterem, évekig minden nap, hétvégén is, iskola, diploma, bemutatók, próbák, előadások itthon és külföldön. Munkák: Közép-Európa Táncszínház, Szabó Réka Társulata, Bozsik Yvette, Szegedi Kortárs Balett, Gergye Krisztián,  ösztöndíjak itt-ott, saját darabok , koreográfus szak a Színművészeti Főiskolán.

Aztán úgy 10 év után elég lett a tánc zártságából – ez egy szűk, zárt világ, fegyelmezett életformával- és elkezdtem gondolkodni:  na mi lehet ennek az ellentéte? Legyen pörgős és legyen valami haszna is a világ szempontjából. Hoppá, kultúraközvetítés! Legyen a tévé! Hirtelen felindulásból jelentkeztem tévés műsorvezetőnek az mtv-be, ami akkor épp számtalan megújulási kísérletének egyikeként nyitott is volt sokféle újra, felvettek, és egy ideig ott vezettem kulturális műsorokat, leginkább  Kultúrház ismert ebből. Aztán egyre inkább a klasszikus riporteri helyzet kezdett érdekelni, nem csak a szereplős műsorvezetés, hanem a teljes műsorkészítési folyamat, utána akartam menni a sztoriknak, emellett  a szociológia szakos diplomámat sem akartam porosodni hagyni.  Megtanultam forgatni, vágni, riporterkedtem itt-ott pár évet, műsorokat készítettem a Spektrumnak és a Spektrum Home-nak, végül három éve kikötöttem  az Indexvideónál.

Közben még elég sokáig táncoltam ( meglehetősen zsúfolt napjaim voltak :-), körülbelül 4-5 éve vettem vissza az aktív táncosi létből, azóta inkább tanítok, mindenféle táncokat, meg az időközben kitanult pilatest és jógát. 2012-ben megszületett az első, 2015-ben a második gyerekem.

Képzettségeim, szakterületeim:
Sportoktató, fitness instruktor OKJ 5181303
kortárs-modern  táncos OKJ  5218 330
Crossflow oktató
certified pre-and postnatal specialist PFA (folyamatban)
Gerincterápia jógával – alaptanfolyam ( Bene Máté Gerincakadémia)
szociológus (ELTE BTK), kommunikáció és média szakirány

 

Anyatest Projekt

Az Anyatest Projekt kis önsegítő programként indult, nem találtam a terhesség alatt olyan mozgásórát, amire szívesen jártam volna, és mindez hatványozottan igaz volt szülés után.Te sem tudtad mikor és mit kezdj mozogni? Na, hát ezért! Ugyanakkor a szülés utáni testem meghökkentően más volt, mint előtte, úgyhogy nekiduráltam magam és jó alaposan kitanultam a pre-posztnatal edzésmódszereket, inkább a nemzetközi protokollokból merítve, mert Magyarországon még meglehetősen gyerekcipőben jár a dolog. Elkezdtem dokumentálni az edzéseimet, mert egyre többen elkérték őket.  Aztán felraktam a facebookra, mert úgy egyszerűbb volt nekik követni.  Aztán szereztem egy edzői diplomát, aztán elkezdtek csatlakozni egyre többen,… és most meg egy teljes tréningprogram lett belőle.

 

Szakmai partnerek:

Dr Oláh Orsolya – nőgyógyász