Nem csak az a cél, hogy jobb legyen a segged! – írt rólunk a Dívány

1024 576 anyatest projekt

Anya, gyerek, család, szülés, edzés a Dívány.hu-n

Terjed a hírünk, jaj de jó!

Megkeresett Puskás Pálma a Díványtól – mellesleg korábban jelentek meg ott írásaim, amiket itt olvashatsz – és a beszélgetés közben azt éreztem, hogy mintha ezer éve ismernénk egymást! Ritka az ilyen, főleg egy első találkozás alkalmával és mindezek mellett még olyan kérdéseket is kaptam, amikre mindig is vágytam.
A beszélgetést itt tudod elolvasni és remélem, neked is olyan jó lesz, ha elolvasod, mint nekem volt 🙂

Hogyan alakult az Anyatest Projekt ötlete?

A mozgással való kapcsolatom onnan ered, hogy eredetileg táncos vagyok. Hosszú ideig táncoltam több társulatnál is, de közben szociológiát végeztem. A kortárs tánc nagyot változott, mióta én táncolok, egy nehéz világ, részben ezért végig ki-ki kacsintgattam belőle, voltam tévés műsorvezető is. De a tánc végig valamennyire megmaradt, változó arányban.

Aztán terhes lettem, ez 6 éve volt, és akkor az volt az élményem, hogy én ehhez elvileg értek, mégis úgy éreztem, hogy magamra vagyok hagyva azzal, mit mozogjak a terhesség alatt-után. Persze, létezik a meditatív jógavonal, ami szuper és lelkileg is nagyon sokat ad, de aki mondjuk komolyabban sportolt, annak nem lesz elég. Én pont ez az eset voltam, így elkezdtem csomó mindennek utánajárni.

Akkoriban a pilates volt a szerelmem, és létezik is terhespilates, „pregalates” névre hallgat, van egy jól kidolgozott metodikája. Utána tanítottam is, tartottam órákat, akkor még offline. A második terhességem alatt már motoszkált bennem, hogy profibb szinten kellene ezt művelnem, és elkezdtem erről mindent megtanulni. A terhesség körüli sport tudománya iszonyúan fejlődik, tehát már ma sem az van, mint 5 évvel ezelőtt, sokkal többet tudunk pl. a medencesüllyedésről.

A cikk folytatását itt olvashatod:

https://divany.hu/szuloseg/2018/03/10/anya_gyerek_csalad_szules_edzes/