Rólunk

 

Kulcsár Vajda Enikő – alapító, kreatív és szakmai vezető

A múltam a táncos élethez köt, egészen pontosan a kortárs tánchoz. Kicsi, nagy és közepes táncterem, évekig minden nap, hétvégén is, iskola, diploma, bemutatók, próbák, előadások itthon és külföldön. Munkák: Közép-Európa Táncszínház, Szabó Réka Társulata, Bozsik Yvette, Szegedi Kortárs Balett, Gergye Krisztián,  ösztöndíjak itt-ott, saját darabok , koreográfus szak a Színművészeti Főiskolán.

Aztán úgy 10 év után elég lett a tánc zártságából – ez egy szűk, zárt világ, fegyelmezett életformával- és elkezdtem gondolkodni:  na mi lehet ennek az ellentéte? Legyen pörgős és legyen valami haszna is a világ szempontjából. Hoppá, kultúraközvetítés! Legyen a tévé! Hirtelen felindulásból jelentkeztem tévés műsorvezetőnek az mtv-be, ami akkor épp számtalan megújulási kísérletének egyikeként nyitott is volt sokféle újra, felvettek, és egy ideig ott vezettem kulturális műsorokat, leginkább  Kultúrház ismert ebből. Aztán egyre inkább a klasszikus riporteri helyzet kezdett érdekelni, nem csak a szereplős műsorvezetés, hanem a teljes műsorkészítési folyamat, utána akartam menni a sztoriknak, emellett  a szociológia szakos diplomámat sem akartam porosodni hagyni.  Megtanultam forgatni, vágni, riporterkedtem itt-ott pár évet, műsorokat készítettem a Spektrumnak és a Spektrum Home-nak, végül három éve kikötöttem  az Indexvideónál.

Közben még elég sokáig táncoltam ( meglehetősen zsúfolt napjaim voltak :-), körülbelül 4-5 éve vettem vissza az aktív táncosi létből, azóta inkább tanítok, mindenféle táncokat, meg az időközben kitanult pilatest és jógát. 2012-ben megszületett az első, 2015-ben a második gyerekem.

Képzettségeim, szakterületeim:
Sportoktató, fitness instruktor OKJ 5181303, kortárs-modern  táncos OKJ  5218 3302
pilates, jóga, crossflow oktató
pre-and postnatal specialist PFA (folyamatban)
Gerincterápia jógával – alaptanfolyam ( Bene Máté Gerincakadémia)
szociológus (ELTE BTK), kommunikáció és média szakirány

 

Anyatest Projekt

Az Anyatest Projekt kis önsegítő programként indult, nem találtam a terhesség alatt olyan mozgásórát, amire szívesen jártam volna, és mindez hatványozottan igaz volt szülés után.Te sem tudtad mikor és mit kezdj mozogni? Na, hát ezért! Ugyanakkor a szülés utáni testem meghökkentően más volt, mint előtte, úgyhogy nekiduráltam magam és jó alaposan kitanultam a pre-posztnatal edzésmódszereket, inkább a nemzetközi protokollokból merítve, mert Magyarországon még meglehetősen gyerekcipőben jár a dolog. Elkezdtem dokumentálni az edzéseimet, mert egyre többen elkérték őket.  Aztán felraktam a facebookra, mert úgy egyszerűbb volt nekik követni.  Aztán szereztem egy edzői diplomát, aztán elkezdtek csatlakozni egyre többen,… és most meg egy teljes tréningprogram lett belőle.

Az Anyatest Projekt 2017 tavaszára annyira komollyá vált, hogy kellett valaki aki az excel-táblákkal megváltást hozott a káoszba, rendszerez, válaszol az emailekre… Bemutatom, ő Zsóka.

Nej Zsóka

Nej Zsóka vagyok, közgazdász, bár ebben a minőségemben 6 hónapig bírtam csak, majd 8 évre átnyergeltem kulturális területre, egészen konkrétan a kortárs előadóművészetekhez, és a tánc és a táncosok iránti tiszteletem a mai napig kitart. Enikőt még korábbi, táncos múltjából ismertem, de igazán a kisgyerekes lét hozott össze minket.

Az első szülésem után vele végre azt éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Mindenre figyel, pedig nem is vagyunk egy helyiségben…
Mivel ritkán csinálok csak egy dolgot, ezért két kisgyerek mellett elkezdtem besegíteni az Anyatest Projekt dolgaiba is, hogy nektek könnyebb legyen eligazodni, jelentkezni, elszámolni, visszajelezni. És ha nektek könnyebb, akkor nekünk is! 🙂

Szakmai partnereink

Senki nem érthet mindenhez, ezért együtt dolgozunk olyanokkal, akik a saját szakterületükön többet tudnak nálunk. Hozzájuk fordulunk, ha kérdéseink vannak:

Rigóné Tavaszi Piroska – gátizomterapeuta
Dr Oláh Orsolya – nőgyógyász